Dé locatie voor jouw gastronomische vakantie in Frankrijk.

Een parel van schoonheid en luxe in een zee van ruimte, privacy, rust, natuur en cultuur maar ook midden in de grootste wijnstreken van Frankrijk. Bordeaux, Medoc, Bergerac en Cognac.
Aan de rivier La Dronne, aan de rand van het plaatsje Chenaud.

​Het Jachtslot heeft maar liefst 7 tweepersoons slaapkamers, verspreid over 3 huizen, met elk een eigen badkamer. Elk huis heeft een eigen keuken en is van alle luxe en comfort voorzien.
Voor alle Bourgondische liefhebbers van lekker eten, koken, mooie wijnen en vooral gezelligheid en genieten bieden we een culinaire verwenweek aan!




Van zaterdag 27 april t/m zaterdag 4 mei 2019

Chefkok Wilco van den Baar en Register Vinoloog Eline Groenendijk verzorgen deze week.
Wilco, van oorsprong Brabander, heeft 20 jaar ervaring in 1, 2 en 3 Michelinsterren restaurants en heeft inmiddels zijn eigen zeer succesvolle bedrijf Uw Chefkok Thuis.
Eline Groenendijk, oprichtster van Wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort en initiator en eigenaresse van winelines.nl, heeft veel verstand van de mooiste wijnen en van wijn/spijs combinaties.
En niet te vergeten: Vera en Max van de Ven die hun prachtige luxe Jachtslot willen openstellen voor iedereen met passie voor rust, schoonheid en bovenal puur genieten!

Globaal programma van de Culinaire Verwenweek:

Zaterdag:
Einde van de dag komt u aan op het Jachtslot. U wordt ontvangen met wat kleine hapjes en een glas wijn.
Om 19.00 uur hebben we een gezamenlijke meeting en serveren we een lichte maaltijd.


Zondag:
Na een goede nachtrust maken we kennis met alles wat het Jachtslot Le Logis en haar omgeving te bieden heeft.
We bezoeken de markt in Aubeterre sur Dronne

Om 12.30 uur worden we ontvangen op Chateau Vieux Chevrol, Champseix sa, 33500 Neac.
​De eigenaren zijn Nederlands en ontvangen ons met hapjes en laten ons hun wijn proeven.
Na een korte rondleiding door dit prachtige bedrijf keren we huiswaarts.

‘s Avonds leren we al wat kneepjes van het vak van Wilco en maken we gezamenlijk een prachtige maaltijd.

Maandag:
We doen kleine inkopen voor het diner op de markt in Chalais en genieten van een zeer uitgebreide lunch in een zeer basic maar typisch Frans restaurant tussen de Fransen.

Wilco zorgt 's avonds voor een lichte maar verfijnde maaltijd.

Dinsdag:
10.30 uur ontvangst hartje centrum Saint Emilion met uitgebreide proeverij Saint Emilion wijnen en rondleiding door stadje.

​Na afloop lunch met picknickmand en aangeschafte wijn (als het weer het toestaat in de buitenlucht).

16.00 uur: Bezoek van het prachtige Chateau La Marzelle (Saint Emilion Grand Cru)
CHATEAU LA MARZELLE

ROUTE DE LIBOURNE (D243)

33330 ST-EMILION


‘s Avonds bereidt Wilco een mooi diner (liefhebbers kunnen altijd assisteren).

Woensdag:
Verken de stad Bordeaux. Eigen invulling van de dag.

Donderdag:
Rond 10.00 uur: we proeven Pineau des Charentes bij een producent in de buurt.
Mogelijkheden:
M Choloux Daniel
La Peillaudrie, 16210 Chalais
0609985176

Domaine de la Menecle
Earl de la Menecle
Famille des Courtils
16210 Rouffiac

003545981097

Vervolgens gaan we naar kaasmakerij in de buurt zodat iedereen de lekkerste kazen kan aanschaffen voor de Pineau lunch.

Op Jachtslot Le Logis staat rond 13.00 uur een lunch klaar die met zoetigheden geïnspireerd is op Pineau. De kazen kunnen dan ook op tafel.
‘s Middags kun je in je eigen tijd wandelen, zwemmen of een massage boeken.
Einde van de middag kunnen liefhebbers de biologische boer in Chenaud bezoeken.

Om 19.30 uur staat er een prachtige maaltijd klaar.

Vrijdag:
Doen wat je wil!
Er is een grote markt in Ribérac in de ochtend voor de liefhebber (20 autominuten).
Of ga naar het Venetië van de streek, het stadje: Brantôme.

Om 18.00 uur verzorgt Eline een korte masterclass wijn voor de liefhebber.


Ondertussen bereidt Wilco het laatste sterrendiner!

Zaterdag:
In de ochtend staat uiteraard het ontbijt klaar en zwaaien we iedereen op zijn eigen tijd gedag!
De kamers moeten wel om 10 uur leeg zijn i.v.m. met nieuwe gasten.


Wat is er allemaal in je vrije tijd te doen:
- Even helemaal niets en een boek lezen onder de boom of aan het water, of lekker uit de wind en vol in de zon.
- Bezoek aan steden zoals Angoulême of Bergerac.
- Bezoek aan de prachtig levendige wijnstad Bordeaux met prachtige musea (Cité du Vin), centrum en boulevard aan het water.
- Bezoek aan beroemde wijnplaats St. Emilion
- Weekmarkten bezoeken.
- Meerdere wijnproducenten bezoeken.
- Golfen in de buurt.
- Zwemmen in de rivier in de achtertuin.
- Mogelijkheid om eendjes (2CV) te huren om de omgeving per auto te verkennen.
- Wandelen.
- Hammam (uitsluitend voor dames).
- Paardrijden.
- Kano varen.
- Tennissen op 6 km.
- Vissen (hengels etc. zelf meebrengen).


Details:
Datum: Zaterdag 27 april t/m zaterdag 4 mei 2019.
Prijs:
2 persoons luxe kamer met eigen badkamer (4 kamers beschikbaar): 1075,- per persoon all-in
2 persoons eigen huisje met eigen keuken, woonkamer, badkamer, voor- en achtertuin: 1350,- per persoon all-in
4 persoons eigen huisje met 2 badkamers, eigen keuken, woonkamer en balkon: 1075,- per persoon (bij bezetting van 4 personen)
Alles is op basis van 2 personen per kamer inclusief 7 luxe overnachtingen, 6 luxe avondmaaltijden met huiswijnen of alcoholvrij alternatief, 4 lunches, 7 ontbijt, masterclass wijn, onbeperkt koffie/thee en water.
Exclusief: vlucht of kilometers, vervoer naar locatie (gezamenlijk een auto huren is aan te bevelen).
Aantal plaatsen: Er is maximaal plek voor 14 personen.
Reserveren en informatie: via
wilco@uwchefkokthuis.nl I 06 14282753 (telnr Eline Groenendijk)