CARNE CRUDA

By 12 juli 2018blog
carne-cruda-culinair-blog-chefkok

Van Uw Chefkok Thuis…

Luxe voorgerecht, eenvoudig te bereiden maar fantastische culinaire explosie:
Carne Cruda met buffelmozzarella, rucolapesto en verse truffel

Nodig (hoeveelheid afhankelijk van aantal personen):

Diamanthaas
Buffelmozzarella (halve bol pp)
Verse truffel
Zak rucola
Stuk Parmezaanse kaas
Pijnboompitjes
Knoflook
Olijfolie
Peper
Zout

carne-cruda-culinair-blog-chefkok

Bereiden:
Maak een verse pesto van rucola:
Blancheer een zak rucola.
Rasp een stuk Parmezaanse kaas en hak twee teentjes knoflook.
Doe de rucola, kaas, knoflook, een zakje pijnboompitjes, peper, zout en een flinke scheut olijfolie in de blender en maal alles fijn. Wanneer het niet smeuïg genoeg is mag er meer olie bij. Proef en breng naar wens op smaak met eventueel meer kaas, peper en/of zout.
Maak het vervolg van dit gerecht maximaal een uur van tevoren om de versheid te garanderen.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Hak de diamanthaas is grove blokjes. Mix dit met wat peper, zout en een scheut olijfolie. Proef of het vlees voldoende op smaak is.
Tip: bij grotere gezelschappen kun je de diamanthaas ook hakken in en magi mix keukenmachine.
Gebruik een kookring om de gehakte diamanthaas netjes in het midden op het bord te krijgen.
Snij een bol buffelmozzarella door de midden en leg een helft op de steak tartaar.
Daaroverheen een grote lepel rucola pesto mooi op het bord.
Als laatste en meest luxe: schaaf ruim verse truffel over het gerecht.

En dan komt de wijnmatch: Ultiem met Pinot Noir, en het allerbeste met Serendipity Pinor Noir van Monique Breuer. We bestellen de wijn graag voor u!​