Walking Dinner Dominic Schmitz en Frank Achenbach – zaterdagavond 22 augustus

Zaterdag 22 Augustus is er weer een walking dinner. Deze editie ontmoeten we de wijnmakers Dominic Schmitz en Frank Achenbach. Dominic maakt geweldige wijnen in Nackenheim, net onder Mainz. Dit gebied staat bekend om de Rote Hang, een steile wijngaard langs de Rijn met een rode stenige grond, vandaar de naam. Deze wijngaard was de basis van de duurste Rieslings in de 1920’s. Dominic maakt erg mooie Riesling wijnen, maar ook heerlijke dikke Chardonnay, mooie zijde zachte Spätburgunder en krachtige Syrah. Met zijn 23 jaar erg jong, maar veelbelovend.

Frank Achenbach komt ook uit Rheinhessen, Wonsheim om precies te zijn. Zijn wijnvelden liggen in een Uhrmeer, een stuk waar vroeger water was. Frank heeft een uitgebreid portfolio; Riesling, Silvaner, Weissburgunder, Grauburgunder, Scheurebe, Spätburgunder, Frühburgunder en St.Laurent.  Frank heeft een perceel op de bekende Siefersheimer Heerkretz. In deze wijngaard staat Riesling en Spätburgunder , loepzuivere wijnen die een lang leven hebben.

Uiteraard vertellen wij u tijdens deze avond de nodige wetenswaardigheden, geven wij aanbevelingen en staan Dominic en Frank u persoonlijk te woord. Kortom een informele avond van grote gastronomische waarde gezien de diversiteit aan wijnen en de verrassende gerechten bereid door Wilco van den Baar. Dit moois verdiend dan ook een perfecte locatie, de Sotto Lounge. Temidden van vele mooie wijnen die in de wijnkluizen van de Sotto Lounge liggen, zal het dinner plaatvinden. Een ware ervaring.

De Covid-19 regels zullen gehanteerd worden, een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Details:

Datum: Zaterdag 22 Augustus 2020

Ontvangst: vanaf 18:00 uur.

Diner start 19.00 uur tot ca. 22.00 uur.

Wijnen proeven tussen 18.00 uur tot 22.00 uur

Kosten:  75,- p.p. all-in.

Prijs is inclusief: Aperitief, proeverij, dinner van maar liefst 5 gangen, tafelwater en brood

Plaats: Sotto Lounge, Stationsstraat 4, 3851 NH Ermelo.

Aanmelden: www.winesom.nl , info@winesom.nl of bel 06 13 963 223